Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Petřiny kynuté buchty

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 dcl oleje
  • 100 g cukru
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Těsto si dělám v pekárně, ale jde zadělat i klasickým způsobem. Program TĚSTO. Péct na pečícím papíru.
  2. Po vykynutí těsto rozválet, nakrájet na čtverce, které naplníme náplní kterou máme rádi, já plnila marmeládou. Vytvoříme v ruce bochánek a slepenou stranou vložíme do vymaštěného pekáčku. Potřeme je olejem, nebo rozšlehaným vajíčkem. Buchty necháme ještě 15 minut kynout.Pak je vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut, podle trouby.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Obrázek Kynutí  šneci s pudinkem, malinami a  cukrovou polevou

Kynutí šneci s pudinkem, malinami a cukrovou polevou

TOPlist