Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Velikonoční beránek by Romča

Potřebné přísady:
  • 5ks vejce -(oddělit žloutky od bílků)
  • 100g špaldová hladká mouka
  • 100g hladká mouka - (používám manitobu)
  • 150g cukr krystal
  • 6 polévkových lžic teplé vody
  • 1ks prášek do pečiva
  • kůra z poloviny citronu
  • trocha citronové šťávy
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Bílky vyšleháme s větší polovinou cukru. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a zašleháme po lžících teplou vodu, přidáme citronovou kůru a trochu šťávy z citronu. Mouku prosijeme. Žloutky smícháme s bílky a po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  3. Dobře zamíchané těsto nalijeme do formy. Předehřátou troubu lehce vyvětráme a vložíme formu s těstem. Zmírníme na 180 stupňů a pečeme zhruba 40-45 minut. Potom vyndáme z trouby, a necháme vychladnout. Pokud máte oboustrannou formu po chvilce chladnutí sundáme zadní díl. Potom vyklopíme opatrně a máme hotovo. Kdo chce může dozdobit čokoládou a stejně tak do těsta lze přidat čokoláda, rozinky či kandované ovoce.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

TOPlist