Velikonoční beránek by Romča
Potřebné přísady:
- 5ks vejce -(oddělit žloutky od bílků)
- 100g špaldová hladká mouka
- 100g hladká mouka - (používám manitobu)
- 150g cukr krystal
- 6 polévkových lžic teplé vody
- 1ks prášek do pečiva
- kůra z poloviny citronu
- trocha citronové šťávy
Postup přípravy:
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Bílky vyšleháme s větší polovinou cukru. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a zašleháme po lžících teplou vodu, přidáme citronovou kůru a trochu šťávy z citronu. Mouku prosijeme. Žloutky smícháme s bílky a po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva.
- Dobře zamíchané těsto nalijeme do formy. Předehřátou troubu lehce vyvětráme a vložíme formu s těstem. Zmírníme na 180 stupňů a pečeme zhruba 40-45 minut. Potom vyndáme z trouby, a necháme vychladnout. Pokud máte oboustrannou formu po chvilce chladnutí sundáme zadní díl. Potom vyklopíme opatrně a máme hotovo. Kdo chce může dozdobit čokoládou a stejně tak do těsta lze přidat čokoláda, rozinky či kandované ovoce.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit