Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mexický svatební koláč

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 300 g cukru moučka
  • 1 ananasový kompot
  • 400 g hladké mouky
  • 2 zarovnané lžičky jedlé sody (7 g)

NÁPLŇ:

  • 120 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru moučka
  • 400 g zakysané smetany

DÁLE:

  • 100 g hořké čokolády
Postup přípravy:
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vlijeme 250 ml šťávy z ananasového kompotu, přisypeme mouku se sodou, zamícháme a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, posypeme okapanými kousky ananasu a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C. Necháme vychladnout.
  2. Máslo rozpustíme, vmícháme do něj kokos, cukr a zakysanou smetanu. Náplň natřeme na vychladlý korpus a hustě posypeme strouhanou čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

TOPlist