Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Terčiny Olé řezy

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 120g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 PDP

Krém:

  • 2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1 balení Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
  • 1 balení Smetafixu Dr. Oetker

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Finální úprava:

  • čokoládová šlehačka ve spreji
Postup přípravy:
  1. Těsto: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vymícháme těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 12 minut při 200°C.
  2. Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.Čokoládu si nalámeme na kousky a smícháme s olejem, rozpustíme v horké vodní lázni.
  3. Tuto polevu nalijeme na moučník a rovnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout, pak nakrájíme na řezy, které před podáváním trochu ozdobíme šlehačkou ve spreji.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

TOPlist