Terčiny Olé řezy
Potřebné přísady:Těsto:
- 3 vejce
- 120g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150g polohrubé mouky
- 1 PDP
Krém:
- 2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 balení Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
- 1 balení Smetafixu Dr. Oetker
Poleva:
- 100g čokolády na vaření
- 3 lžíce rostlinného oleje
Finální úprava:
- čokoládová šlehačka ve spreji
Postup přípravy:
- Těsto: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vymícháme těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 12 minut při 200°C.
- Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.Čokoládu si nalámeme na kousky a smícháme s olejem, rozpustíme v horké vodní lázni.
- Tuto polevu nalijeme na moučník a rovnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout, pak nakrájíme na řezy, které před podáváním trochu ozdobíme šlehačkou ve spreji.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit