Jahodový smetanový dort
Potřebné přísady:
- piškotový korpus
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt
- 1 šlehačka
- želatina
- cukr
- červené dortové želé
- jahody
- jahodová marmeláda
Postup přípravy:
- Upečeme světlý piškotový korpus ze dvou vajec. Potřeme jahodovou marmeládou.
- 1 červený vaničkový tvaroh smícháme s 1 zakysanou smetanou (nebo jogurtem), osladíme podle chuti a přidáme několik nakrájených jahod. Připravíme si želatinu (třeba tu na vaječnou tlačenku, ale mám vyzkoušenou i želatinu z Lidlu, tam stačí půl sáčku), cca 2 lžíce krému vmícháme do rozpuštěné želatiny (pozor, nesmí se vařit) a potom želatinu do krému. Nakonec lehce vmícháme jednu ušlehanou šlehačku.
- Krém nalijeme na korpus, uzavřený nejlépe ve stahovacím ráfku a necháme v lednici ztuhnout. Na ztuhlý krém naklademe půlky jahod a zalijeme červeným dortovým želé připraveným podle návodu na sáčku.
- Není to nic extra, ale občas se někdo ptá na "dort pro děti, který zvládne každý", tohle moje děti milují.
- Už jsem dělala i broskvový, z kompotu, v zimě, když jsou jahody nechutné. Jen jsem použila světlé dortové želé a želatinu jsem rozpouštěla ve šťávě z kompotu.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuIvana B.
Mohlo by se Vám líbit