Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodový smetanový dort

Potřebné přísady:
  • piškotový korpus
  • 1 tvaroh
  • 1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • 1 šlehačka
  • želatina
  • cukr
  • červené dortové želé
  • jahody
  • jahodová marmeláda
Postup přípravy:
  1. Upečeme světlý piškotový korpus ze dvou vajec. Potřeme jahodovou marmeládou.
  2. 1 červený vaničkový tvaroh smícháme s 1 zakysanou smetanou (nebo jogurtem), osladíme podle chuti a přidáme několik nakrájených jahod. Připravíme si želatinu (třeba tu na vaječnou tlačenku, ale mám vyzkoušenou i želatinu z Lidlu, tam stačí půl sáčku), cca 2 lžíce krému vmícháme do rozpuštěné želatiny (pozor, nesmí se vařit) a potom želatinu do krému. Nakonec lehce vmícháme jednu ušlehanou šlehačku.
  3. Krém nalijeme na korpus, uzavřený nejlépe ve stahovacím ráfku a necháme v lednici ztuhnout. Na ztuhlý krém naklademe půlky jahod a zalijeme červeným dortovým želé připraveným podle návodu na sáčku.
  4. Není to nic extra, ale občas se někdo ptá na "dort pro děti, který zvládne každý", tohle moje děti milují.
  5. Už jsem dělala i broskvový, z kompotu, v zimě, když jsou jahody nechutné. Jen jsem použila světlé dortové želé a želatinu jsem rozpouštěla ve šťávě z kompotu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

TOPlist