Dýňánky - dýňové lívance
Potřebné přísady:Na lívance:
- 400ml mléka
- 3ks vejce
- 60g másla
- 250ml dýňového pyré
- 200g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- špetka soli
Na dýňové pyré:
- dýně
- 1ks jablka
- voda
- 12 ks hřebíček
- skořice
- cukr
Postup přípravy:
- Připravíme si dýňové pyré.
- Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak jablka. Dáme vše do kastrolu a podlijeme trochou vody. Necháme vařit, nakonec dáme do mixeru a milujeme dohladka. Necháme vychladit. Uchováváme v chladu a v lednici.
- A jdeme na lívance.
- Mléko, žloutky, máslo a pyré smícháme dohromady. Stejně tak v jiné misce mouku a prášek do pečiva, promísíme.
- Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Sypkou směs mouky a prášku do pečiva postupně vmícháne do tekutých ingrediencí a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvičce nebo lívancovníku tak jak jsme zvyklé. Já používám palačinkovač.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit