Buchta z pudinků
Potřebné přísady:
- 4 vejce
- 100g cukru
- 4 vanilkové pudinkové prášky misto muky
- 100ml oleje
- 100ml vaječného likéru
- 1 prášek do pečiva
- 250g libovolného sezónního ovoce (č.rybíz, jahody, borůvky, apod.)
Postup přípravy:
- Vejce s cukry ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme olej, likér a prášek do pečiva s pudinkovými prášky..
- Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech, posypeme ovocem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C,pečeme 15 minut a poté teplotu snížíme na 170°C a 10-15 minut dopékáme.
- Po upečení necháme zchladnout a poprášíme cukrem nebo polijeme polevou.
MOJE POLEVA:
- 100g mléčné nebo hořké čokolády
- 1 tučná zakysaná smetana = červená.
- Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni, po rozpuštěné stáhneme z ohně a necháme prochladnout. Poté vmícháme zakysanou smetanu a je hotovo.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit