Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Jablka povaříme s cukrem a částí vody, vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Na piškot nalijeme horkou jablečnou náplň, ihned poklademe piškoty a necháme dobře vychladnout.
Tvarohy se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou zamícháme nebo krátce prošleháme. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody (3 PL) a po nabobtnání i s vodou zahřejeme a rozpustíme. Do želatiny vmícháme 2 PL tvarohu, který pak za stálého míchání nalijeme do celého krému. Krémem polijeme piškoty, posypeme strouhanou čokoládou a kakaem. Moučník necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.