Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohový koláč s broskvemi

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 75 g Hery
  • 50 g cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 1 broskvový kompot

Náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)
  • 25 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • ½ sáčku pudinkového vanilkového prášku

Dále:

  • smetana ke šlehání
  • čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy:
  1. Na vále vypracujeme těsto, které rozválíme do vymazané dortové formy průměr 26 cm. Těsto poklademe kousky okapaných broskví. Suroviny na náplň smícháme nebo krátce prošleháme a nalijeme na broskve. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Vychladlý zdobíme ušlehanou šlehačkou, ovocem a čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč s pudinkem aneb obrácený jablečník

Jablečný koláč s pudinkem aneb obrácený jablečník

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist