Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Lehký dortík

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku mléka
  • půl hrnku oleje
  • půl prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • kakao

Krém:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 zakysané smetany
  • smetana na šlehání
  • moučkový cukr dle chuti
  • krapítek rumu nebo pár kapek rumové tresti
Postup přípravy:
  1. Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.
  2. Po vychladnutí na korpus dáme krém : pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Koblížky se švestkami a nutelou

Koblížky se švestkami a nutelou

TOPlist