Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem
Potřebné přísady:
- 3 žloutky
- 120g cukru
- 300g hladké mouky
- 200g hery
- 1ks prášek do pečiva Krém
- 2ks zakysané smetany je možné dát jeden velký bílý jogurt
- 2ks celé vejce
- 4 PL moučkového cukru
- 3 PL strouhaných mandlí
- 3 bílky ušlehané na pevný sníh
Postup přípravy:
- V misce prošleháme 3 žloutky s cukrem do pěny přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme na plátky nakrájenou Heru. Rukama vypracujeme drobivou směs . Nasypeme do vymazané zapékací formy nebo pekáče kdo je jak zvyklý a upěchujeme po celé ploše. Pokryjeme na platky nakrájenými hruškami (neoloupanými) zbavené jadřinců . A na hrušky nalijeme krém.
- Krém:
- V misce smícháme zakysanou smetanu nebo jogurt kdo co zvolil s vejci cukrem a mandlemi a přidáme sníh. Krém roztíráme po celém povrchu koláče.
- Pečeme při 160 stupních horkovzdušná trouba každý podle své trouby asi hodinu. Asi po 45min přikryjeme alobalem . Přikrývám v momentě když mám požadovanou barvu koláče :-). Dobrou chuť přeji.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit