Postup přípravy:
- Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku…docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu . Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
- Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingrediene, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí!
- Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMary´s KitchenLove