Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Medové řezy - lepší než medovník

Potřebné přísady:

Těsto

  • 50dkg hladké mouky
  • 20dkg rozpuštěného másla nebo Hery
  • 20dkg cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžičkách mléka

Hmota z ořechů

  • 40dkg ořechů nahrubo nasekaných
  • 12dkg másla
  • 8dkg cukru
  • 3 lžíce medu

Krém

  • 1a1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • 10dkg cukru
  • 20dkg másla
  • šťáva z 1 citronu
Postup přípravy:
  1. Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ).
  2. 1.díl těsta - vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na pečícím papírem vyložený plech - upečeme 15-20 minut na 150°C-180°C ( podle toho, jak peče trouba )
  3. 2.díl těsta - těsto vyválíme, přeneseme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme hmotou z ořechů a upečeme stejně jako 1.díl.
  4. HMOTA Z OŘECHŮ - na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a trošku osmažíme. přidáme cukr a med, když to začne růžovět, odstavíme a dáme na připravené těsto a společně upečeme…..
  5. KRÉM - kaše : mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme na hustou kaši. Po zchladnutí přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém, pak opatrně vmícháme šťávu z citrónu.
  6. Vychladlé placky polijeme rumem - nešetříme, jinak zůstanou placky tuhé a nebudou krásně vláčné. Na 1. upečenou placku natřeme krém, navrch položíme placku s ořechovou krustou.
  7. Necháme v chladu uležet ( alespoň 1 den ), nejlépe chutnají 3.den, ale málokdy vydrží tak dlouho…..
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

TOPlist