200 ml vlažného mléka, 2 vejce, rozpuštěný silnější plátek másla, tak 80g,půl kostky droždí. Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto, to znamená z kvásku -mléko, droždí cukr a po vykynutí zapracujeme do zbytku surovin a necháme 50 minut kynout.
Než nám vykyne, připravíme si náplňě. Zvlášt mák i ořechy svaříme na mírné teplotě s mlékem a cukrem na hustější kaše, do ořechů přidám trochu drcených piškotů a pomerančovou kůru a do máku povidla a citronovou kůru.
Po vykynutí rozdělíme na dílky a vytočíme kuličky asi jako pingpongový míček, dáme na plech vždy tak 5 cm od sebe a necháme ještě 15 minut kynout. Pak dnem větší skleničky vytlačíme prostor pro náplň, stříkáme po obvodu mák, nebo ořechy a do středu brusinkovou marmeládu a na koláče mandlovou drobenku. Lámané lupínky mandlí, máslo, poloh. mouku a cukr.