Hledat
Filters

Jahodový krémový koláč

Potřebné přísady:
  • 300g listové těsto
  • 400g jahod
  • 600ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 1 sáček želatiny na dort
Postup přípravy:
  1. Listové těsto vyválejte na plát, položte na plech nebo koláčovou formu vyloženou pečicím papírem, propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
Upečte dozlatova a nechte vychladnout.
  2. V mléce rozšlehejte metličkou pudinkové prášky spolu s cukrem, uveďte do varu, povařte do zhoustnutí, odstavte a do horké směsi vmíchejte máslo. Stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak postavte nádobu s pudinkem do studené vody a míchejte do zchladnutí.
  3. Krém natřete rovnoměrně na upečené listové těsto a poklaďte na půlky nakrájenými jahodami.
Dort-želé připravte podle návodu na obalu a nalijte ho rovnoměrně na jahody.
Vložte na chvíli do chladu a potom rozkrájejte na řezy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist