Hledat
Filters

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Potřebné přísady:

Na omáčku:

  • 250g ricotty
  • 1ks malá cuketa
  • 2ks šalotka
  • 170g šunky od kosti
  • 30g strouhaného parmazánu
  • sušená rajčata v oleji
  • 1ks smetana na šlehání - (malá)
  • čerstvě mletý pepř
  • hrubozrnná sůl
  • sekaná bazalka

Na těstoviny:

  • 250g polohrubá mouka
  • 50g hladká mouka
  • 3 polévkové lžíce vlažné vody
  • 2ks velká vejce
  • 1ks žloutek
Postup přípravy:
  1. Postup těstoviny:
  2. Do mísy dáme mouku, vejce, žloutek a vodu. Vypracujeme ručně nebo v robotu hladké těsto. Používám robot, velký hnětací hák a nechám hnětat 5 minut. Těsto vyndám z robotu a prohnětu ještě ručně na válu. Do velkého hrnku nalijeme vařící vodu a nechám stát hrnek s vodou cca minutku. Vodu vylít a hrnek vysušit utěrkou. Z těsta uděláme kuličku a horkým hrnkem přiklopíme. Necháme stát cca 1-2 minuty.
  3. Připravíme si strojek na těstoviny a dáme na nejširší - ( u mě číslo 7), těsto rozdělíme na několik kousků. Vezmeme jeden kousek a projedeme strojkem na 7 a to dvakrát po sobě. Snížíme na 5 a projedeme už jen jednou. Opět snížíme, tentokrát na 3 a jednou projedeme. Tyto pláty, zavěsíme a nebo položíme na vál posypaný moukou. Potom nandáme nástavec na nudle, vál posypeme moukou a každý plát projedeme nástavcem na široké nudle.
  4. Vložíme do vroucí vody na 2- 4 minuty. Pokud nemáme strojek na nudle přikryjeme hrnkem těsto a následně pokračujeme tak, že vezmeme váleček a na válu vyvalime tenký plát, stejně jako kdybychom dělali štrůdl. Těsto zatočíme a nožem pokrájíme. Dále už pak vaříme ve vroucí vodě 2-4 minuty.
  5. Takto připravené těstoviny lze skladovat v dóžete v lednici 2 dny a následně uvařit. Další známou variantou je nudle nasušit a skladovat v uzavřené dóze a poslední varianta je těstoviny zamrazit. Doporučuji předmrazit hnízda každé zvlášť a až pak je dát domrazit v sáčku společně. Těstoviny podáváme k omáckam apod. Prostě tak jak jsme zvyklí.
  6. Postup omáčka:
  7. Na rozpálenou pánev nalijeme cca 2 lžíce olivového oleje a přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, restujeme asi minutku a přidáme pokrájenou šunku a nakrájenými česnek. Česnek před samotným krájením jakoby rozplácneme nožem a až potom krájíme. Restujeme opět minutu a přidáme nadrobně nakrájené kostičky cuketu a pokrájená sušená rajčata naložená v oleji. Vše restujeme cca 7 minut a přidáme ricottu, promícháme s prilijeme smetanu a tak deci vody.
  8. Necháme provařit, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec přidáme strouhaný parmazán a nasekanou bazalku. Hotové těstoviny dáme do omáčky a promícháme. Necháme alespoň pět minut stát a podáváme.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

54
Zobrazit detail Čínské nudle s kuřecím masíčkem
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Zobrazit detail Hovězí guláš s houskovým knedlíkem
Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Zobrazit detail Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko
Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

52
Zobrazit detail Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou
TOPlist