Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty
Potřebné přísady:
2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
1 velký žampiony
3 sušená rajčata
2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
2 lžičky tmavého cukru
2 lžíce másla,
250 g uvařených špagety (al dente)
1,5 lžičky bazalky
sůl
1 lžíce oleje
1 velký stroužek česneku
Postup přípravy:
Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla a stejným způsobem připravme na čtvrtky rozkrojené žampiony.
Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.
Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.