Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Nadýchané bramborové lívance

Potřebné přísady:
  • 4-5 vařených brambor
  • 2 vejce
  • 1/2 čerstvého droždí
  • 60g hrubé mouky
  • 250-300g polohrubé mouky + mouka navíc - když se vám bude zdát těsto moc řídké, teplá voda na zadělání
  • 1 lžíce cukru
  • 1-2 lžičky soli
  • 1-2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu + navíc může být nasekaná pažitka
  • cibulová nať nebo česnek nebo nastrouhaný sýr nebo salám…přidejte, nač máte zrovna chuť…
Postup přípravy:
  1. Uvařené brambory nastrouháme na jemno, promícháme je s vejci, uděláme vařečkou důlek, do kterého nasypeme mouky, rozdrobíme droždí a pomocí cukru a teplé vody necháme vzejít kvásek. Potom přidáme ostatní koření a vypracujeme těsto, může být řidší konzistence, ale ne tekuté, zkrátka tak akorát husté. V případě potřeby přisypte mouku.
  2. Necháme 45minut vykynout v teple a pak už smažíme. Lžící nabíráme těsto a vkládáme na rozehřátou pánev.
  3. Jako příloha stačí zeleninový salát a nebo můžete navrch udělat masovou směs a pod….
  4. Dobrou chuť!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist