Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami
Potřebné přísady:Náplň
- 100g cca krevety oloupané
- 200g krůtí mleté maso - lze požít i kuřecí
- 1ks stroužek česneku - propasírovat, nebo nastrouhat
- 1 polévková lžíce zázvor strouhaný -( vrchovatá )
- sůl, pepř
- chilli paprička nadrobno krájená - množství podle chuti
Těsto
- 240g hladká mouka
- 150-170 vroucí voda
- kukuřičný škrob na podsypání
K podávání
- kvalitní sojová omáčka
- krájená chilli paprička nebo koriandr - ( kdo nemá rád - vynechá )
Postup přípravy:
- Očištěné, olupané krevety pokrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme mleté maso - všechny ostatní ingredience na náplň. Promícháme, zakryjeme a dáme alespoň na hodinu do lednice.
- Mezitím si připravíme wonton těsto. Do mísy, nebo do mísy od robota prosijeme hladkou mouku se solí. Z výšky lijeme horkou vodu a zároveň mícháme. Po chvíli propracujeme rukama a nebo v robotu. Já v robotu nechávám míchat na dvojku 7 minut, hnětacím hákem. Takto připravené těsto zakryjeme fresh fólií a necháme 45 minut odpočívat.
- Po odpočinutí si vyndáme pařáček, vsložíme pečícím papírem.
- Těsto vyválíme tak, aby bylo průsvitné. Opravdu musí být tenké. Potom plníme a tvarujeme požadovaný tvar. Buď jak je na foto, nebo měšec, možností je spousta. Naplníme a vaříme na pařáčku zhruba 11 minut.
- Podáváme s kvalitní tmavou sojovou omáčkou, sekaným koriandrem a chilli papričkami.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit