Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Potřebné přísady:

Náplň

  • 100g cca krevety oloupané
  • 200g krůtí mleté maso - lze požít i kuřecí
  • 1ks stroužek česneku - propasírovat, nebo nastrouhat
  • 1 polévková lžíce zázvor strouhaný -( vrchovatá )
  • sůl, pepř
  • chilli paprička nadrobno krájená - množství podle chuti

Těsto

  • 240g hladká mouka
  • 150-170 vroucí voda
  • kukuřičný škrob na podsypání

K podávání

  • kvalitní sojová omáčka
  • krájená chilli paprička nebo koriandr - ( kdo nemá rád - vynechá )
Postup přípravy:
  1. Očištěné, olupané krevety pokrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme mleté maso - všechny ostatní ingredience na náplň. Promícháme, zakryjeme a dáme alespoň na hodinu do lednice.
  2. Mezitím si připravíme wonton těsto. Do mísy, nebo do mísy od robota prosijeme hladkou mouku se solí. Z výšky lijeme horkou vodu a zároveň mícháme. Po chvíli propracujeme rukama a nebo v robotu. Já v robotu nechávám míchat na dvojku 7 minut, hnětacím hákem. Takto připravené těsto zakryjeme fresh fólií a necháme 45 minut odpočívat.
  3. Po odpočinutí si vyndáme pařáček, vsložíme pečícím papírem.
  4. Těsto vyválíme tak, aby bylo průsvitné. Opravdu musí být tenké. Potom plníme a tvarujeme požadovaný tvar. Buď jak je na foto, nebo měšec, možností je spousta. Naplníme a vaříme na pařáčku zhruba 11 minut.
  5. Podáváme s kvalitní tmavou sojovou omáčkou, sekaným koriandrem a chilli papričkami.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

TOPlist