Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zapečené brambory by Romča

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • smetana
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • kladenská pečeně nebo můžete zvolit druh podle svých preferncí
  • sýr - gouda nebo může být eiadam
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku ve slupce, oloupeme a pokrájíme. Dáme do zapékací misky nebo pekáčku, osolíme, opeříme.
  2. Vejce prošleháme se smetanou a nalijeme k bramborám. Cibulku nakrájíme najemno a přidáme do pekáčku.
  3. Kladenskou pečení nakrájíme na kostičky a také vložíme do pekáčku, vše dobře promícháme a dáme péct.
  4. Pečeme do zlatova, nakonec vyndáme Pekárek a pokladame sýrem. Můžete dát plátkový a nebo nastrouhat. Používám ten co mám po ruce.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist