Buřguláš
Potřebné přísady:
- 4 kvalitní špekáčky nebo buřty
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3–4 střední brambory
- sůl, pepř
- majoránka, kmín
- trochu vody nebo vývaru
Postup přípravy:
- Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na plátky pokrájený česnek, chvilku restujeme, a pak vsypeme sladkou papriku – ale jen krátce, aby nezhořkla.
- Ihned přihodíme nakrájené buřty na kolečka, krátce je opečeme.
- Vmícháme rajčatový protlak a lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
- Okořeníme solí, pepřem, trochou kmínu a majoránkou.
- Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory.
- Vaříme pod pokličkou asi 20–25 minut, dokud brambory nezměknou a omáčka trochu nezhoustne.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit