Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Gratinované těstoviny s tuňákem

Potřebné přísady:
  • 800g rajčata v konzervě
  • 1ks paprika žlutá
  • 1ks paprika červená
  • 2ks stroužek česneku - prolisovat
  • 50g oliv
  • 250g těstovin
  • 400g tuňák ve vlastní šťávě
  • 20-30g strouhanka
  • 2 polévkové lžíce parmazánu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • špetka chilli
  • trocha cukru
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Do woku dáme olej a na něm opečeme na proužky nakrájené papriky. Po chvilce přidáme česnek a chilli a krátce zarestujeme. Přidáme rajčata olivy i cukr, promícháme a reagujete 8-10minut. Nakonec ochutíme pepřem a solí.
  2. Těstoviny uvaříme podle návodu a i s tuňákrm promícháme s rajčatovou směsí. Vše přendáme do zapékací nádoby, posypeme strouhankou a parmazánem.
  3. Začneme v teoubu na gril a necháme zapéct cca 5 minutek, prostě dozlatova. Podáváme se listovým či okurkovým salátem.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek  Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

TOPlist