Hledat
Filters

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Zobrazit detail Horčicová smetanová omáčka - vynikající
Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

42
Zobrazit detail Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny
Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

42
Zobrazit detail Hovězí guláš s houskovým knedlíkem
Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

4.52
Zobrazit detail Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou
Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zobrazit detail Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou
Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Zobrazit detail Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
TOPlist