Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

TOPlist