Hledat
Filters

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Potřebné přísady:

4 porce

  • 150g másla
  • 1 menší cibule
  • 320g rýže Carnaroli
  • 200ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby

Zeleninový vývar

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 rajče
  • 2l vody
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na půlky. Na pánvi ji na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme nejméně 30 minut.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar podle potřeby. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří.
  3. Poté přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité.
  4. Inspirace - s italem v kuchyni
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist