Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Slaný závin podle Petry

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 gr polohrubé mouky,nebo hladké
  • 250 gr tvarohu
  • 250 rostl. tuku /zl. haná, lukana, hera, stella/
  • špetka soli

Nádivka:

  • 250 gr. uzeniny ( maso )
  • 2 velké cibule nebo porek
  • 1 plechovka žampionů
  • kečup
  • hermelín (niva,eidam)
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Uděláme si těsto z mouky, tvarohu, tuku a soli. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájená na půlkolečka, uzeninu na nudličky a necháme chvilku restovat.
  2. Pak přidáme žampiony bez nálevu, kečup, opepříme a nakonec prolisovaný česnek a odstavíme z plotny.
  3. Těsto si rozdělíme na dvě půlky, obě vyválíme na plát. Doprostřed naložíme nádivku a na ni položíme na kousky nakrájený hermelín, závin svineme, konce utlačíme.
  4. Dáme na trošku vymazaný plech,nebo pečící papír a můžeme potřít vajíčkem. Já jsem potřela olejem a malinko posypala grilovacím kořením.
  5. Dáme upéct do trouby asi na 180-200 st.
  6. Poznámka: Důkaz, že z tvarohového těsta na sladké záviny se dá udělat i slaná varianta, která dobře chutná jako teplá nebo studená večeře.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

TOPlist