Francouzské brambory
Potřebné přísady:
- 1 kg vařených brambor
- 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
- 3 natvrdo vařená vejce
- 1 velká cibule
- sůl
- kmín
- pepř
- sádlo na vymazání pekáčku
- šálek mléka
- 2 vejce
- na zalití olej
Postup přípravy:
- Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídlaAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit