Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Francouzské brambory

Potřebné přísady:
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • šálek mléka
  • 2 vejce
  • na zalití olej
Postup přípravy:
  1. Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist