Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Francouzské brambory

Potřebné přísady:
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • šálek mléka
  • 2 vejce
  • na zalití olej
Postup přípravy:
  1. Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Obrázek Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Obrázek Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

Obrázek Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

TOPlist