Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Kuřecí prsa na smetaně

Potřebné přísady:
  • 4ks kuřecí prsa
  • 1 celer menší
  • 4ks mrkve
  • 1 cibule
  • 10dkg slaniny
  • 100g másla rozpuštěného
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • 250 ml smetany
  • 1/2 pomeranče - vymačkané stavy
Postup přípravy:
  1. Kuřecí prsa osolíme, dáme do pekáčku, kořenovou zeleninu rozestrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsa polejeme rozpuštěným máslem, poklademe slaninou, dáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, kořenovou zeleninu i cibuli zakryjeme maso, podlejeme 200ml vody a dáme do druhého dne uležet.
  2. Pečeme na 180 stupňů asi hodinu, po hodině kuřecí kousky vyjmeme že zeleniny. Zeleninu i s výpekem rozmixujeme/bobkový list /nové koření vytáhneme/, podlejeme smetanou, dochutíme pomerančovou šťávou. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist