Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.
Celerová kaše:
V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.
Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.