Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smažený celer s celerovou kaší

Potřebné přísady:

Smažený celer:

  • celer
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • citrónová šťáva

Celerová kaše:

  • 1 velká cibule
  • 700 g celeru
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce másla
  • 600 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Smažený celer:
  2. Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.
  3. Celerová kaše:
  4. V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.
  5. Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist