Hledat
Filters

Játra na cibulce

Potřebné přísady:
  • vepřová nebo kuřecí játra
  • olej nebo sádlo
  • 2 cibule
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • masox
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • magi dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

11
Zobrazit detail Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc
Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Zobrazit detail Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Zobrazit detail Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu
TOPlist