Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Játra na cibulce

Potřebné přísady:
  • vepřová nebo kuřecí játra
  • olej nebo sádlo
  • 2 cibule
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • masox
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • magi dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené jednohubky - rychlovka

Zapečené jednohubky - rychlovka

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Keto nízkosacharidová polévka

Keto nízkosacharidová polévka

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist