Hledat
Filters

Pizza s kváskem Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 450g voda
  • 600g mouka manitoba nebo jiná mouka na pizzu
  • 100g Lievito Madre - (v plné síle - nakrmený před třemi až pěti hodinami)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1-3 lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s vodou a necháme hodinu až dvě odpočívat. Potom přidáme Lievito Madre, promísíme v robotu na první stupeň 2-4 minuty a necháme hodinu odpočívat.
  2. Po hodině přidáme olej a sůl a vymícháme v robotu 15-20 minut na stupeň 2-3. Dáme do mísy vymyzané olejem, přeložíme a necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách přeložíme, necháme opět kynout 30 minut a dáme do lednice.
  3. V lednici necháme 2-3 dny. Potom vyndáme, rozdělíme na tři díly a necháme v teple alepsoň hodinu kynout. Následně postupujeme už jako při přípravě jakékoli jiné pizzy.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

31
Zobrazit detail Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami
Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

4.52
Zobrazit detail Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Zobrazit detail Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei
Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Zobrazit detail Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
TOPlist