Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
Potřebné přísady:
- 25ks vlašský ořech
- olivový olej
- 1ks ricotta
- 1ks smetana
- hříbky
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
- 30g parmazán
- 2 stroužky česneku
- fusilly
Postup přípravy:
- Do ručního mixéru dáme 20 kusů vlašských ořechů, lžíci a půl olivového oleje a vymixujeme na pesto. Na pánev dáme olivovový olej a na plátky pokrájené čerstvé hříbky. Restujeme dozlatova, přidáme namixované pesto, strouhaný česnek, promícháme. Po chvilce přidáme ricottu a smetanu, mícháme. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný parmazán. Mícháme do zhoustnutí a odstavíme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi nasucho opražíme zbylé ořechy na ozdobu, vyjmeme z pánve a dáme bokem na talíře. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme na širší plátky nakrájené hříbky na ozdobu. Restujeme opatrně dozlatova tak, aby se nám neponičil tvar.
- Těstoviny můžeme všechny promíchat s omáčkou, ale pouze za předpokladu, že je budeme ihned podávat. Pokud ne, odebereme požadované množství těstovin do misky, přidáme omáčku a důkladně promícháme. Přendáme na talíř a dozdobíme praženými ořechy, dozlatova opečenými hříbky, hoblinkami parmazánu a petrželkou.
- Dobrou chuť
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit