Hledat
Filters

Vepřové medailonky s americkými brambory

Potřebné přísady:
  • vepřová panenka
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • slanina
  • olej
  • cibule
  • kuřecí vývar
  • hladká mouka
  • lžíce másla

Na americké brambory:

  • brambory
  • česnek nebo šalotka
  • koření na americké brambory
  • olej
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Vepřový panenky nakrájíme na špalíčky, aby se nám vešly do pekáče. Odblaníme maso, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravené maso obalíme plátky slaniny.
  2. V pekáči rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme ze všech stran. Když maso otáčíme, přisypeme nahrubo nasekanou cibuli. Poté podlijeme kuřecím vývarem (z kostky) a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů asi 30 minut.
  3. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a necháme odpočinout, aby nepustilo ze sebe šťávu. Pekáč s vývarem povaříme a zasypeme hladkou moukou. Musíme míchat, aby se omáčka nesrazila. Nakonec omáčku přecedíme a zjemníme lžící másla.
  4. Maso nakrájíme na medailonky.
  5. Brambory neloupeme, pouze je nakrájíme na čtvrtky a vyskládáme vedle sebe do pekáče. Můžeme přidat rozpůlený česnek a nebo šalotky. Posypeme kořením na americké brambory. Mírně polijeme olejem. Může být i olivový. Pečeme v troubě při 200 stupních 30-40 minut. Brambory během pečení obracíme.
  6. Solíme až po upečení.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist