Kuřecí piccata
Potřebné přísady:
- 2 ks kuřecí prsa s kůží
- 3 lžíce ghí
- cibule
- česnek
- lžíce jablečného octa
- šťáva ze dvou až tří citronů
- kapary
- 3 lžíce másla
- Petrželka nasekaná
- 500g špenátu čerstvého
- 60 mo olivového oleje
- citron na plátky
- špetka soli
- pepř
Postup přípravy:
- Praa rozkrojíme na motýlka, osolíme opepříme. Na pánev dáme lžíci ghí a na rozpálené dáme maso kůží dolu. Opečeme cca 6 minut, nehýbejte s masem. Maso obrátíme a pečeme 2-3 min. Sundáme a necháme na talířku kůží nahoru.
- Dáme zbylé ghí na pánevní na něm osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme česnek, ocet, šťávu z citronu, máslo a vařečkou oškrabeme výpečky.
- Přidáme kapary a petržel a opecene kuře. Prohřejeme.
- Do vroucí vody dáme sůl a spaříne listy špenátu. Naběračkou s dírami pak přenášejte špenát do mísy s ledem.
- VNdejte špenát, vymačkejte vodu, osolte a zakapejte olivovým olejem.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit