Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší
Potřebné přísady:
- 700g teleci kýta
- čerstvé lišky a žampiony
- jarní cibulka
- stroužek česnek
- 1dl masového vývaru
- 100ml smetana
- 100ml zakysaná smetana
- pepř, sůl, tymián
- prosciutto
- máslo
- pažitka
Na kaši:
- máslo
- mléko
- brambory
- sůl
- petrželka
Postup přípravy:
- Maso nakrájíme na medajlonky, obalíme kousky prosciuttem a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova a dáme do pekáčku na 180 stupňů péct na cca 10 minut.
- Na pánvičku dáme máslo, orestujeme cibulku a česnek, přidáme žampiony a lišky a necháme chvilku restovat, přidáme vývar a po chvilce zalijeme smetanou a zlehka provaříme. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
- Kaše:
- Brambory oloupeme a uvaříme, přidáme máslo, osolíme a naštoucháme. Přidáme trochu vlažného mléka a šleháme, přidáváme mléko a sleháme dohladka. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit