Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Potřebné přísady:

Jedlo, ktoré každý pozná :) Toto je malá chutná obmena s pudingovou zálievkou.

  • 300 g špagiet
  • soľ
  • olej
  • 80 g hrozienok
  • 150 g orechov
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dl mlieka
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku
  • 80 g kryšt. cukru
  • 2 vajíčka
  • maslo
  • vločky/strúhanka na formu
Postup přípravy:
  1. Uvaríme si špagety v osolenej vode (prepolila som ich). Scedíme ich a necháme odkvapkať. Dáme ich do nádoby, pridáme olej, premiešame. Orechy postrúhame, hrozienka umyjeme. Orechy aj hrozienka zmiešame so špagetami.
  2. Pripravíme si vaječno-mliečnu zmes: vajíčka vyšľaháme v mixéri s cukrom. Potom už len ručne metličkou primiešavame mlieko a šľahačku. Necháme si trochu mlieka a rozmiešame v nom puding. Aj to potom prilejeme do zmesi. Formu vymastíme maslom a vysypeme vločkami. Orechové špagety rozložíme do formy a prejeme ich pripravenou zmesou. Pečieme asi 40 min. pri 180 C v predhriatej rúre. Nákyp môžeme posypať prášk. cukrom a podávať s kompotom alebo čerstvým ovocím, či džemom.
  3. Ja som spravila dvojitú dávku - ale pozor! do veľkého pekáča. Do malého by sa vám síce špagety pomestili, ale všetka zálievka z dvojitej dávky nie.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

TOPlist