Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí Stroganoff

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 červené cibule
  • 100 g nakládaných okurek
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 110 g zakysané smetany
  • tymián
  • sůl, mletý černý pepř
  • olej
  • najemno nasekaná hladkolistá petržel
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké měsíčky, nakládané okurky šikmo na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmícháme smetanu se zakysanou smetanou. Worcesterskou omáčku smícháme v hrnku se 3 lžícemi vody.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme dosklovata cibuli, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony a opět opečeme. Přidáme rajský protlak, stáhneme plamen a mícháme asi ½ minuty. Přidáme okurky a zamícháme. Vše opékáme rychle a zprudka.
  3. Podlijeme vínem a mícháme ½ minuty. Přilijeme worcesterskou omáčku a mícháme další ½ minuty. Zvýšíme plamen, přilijeme smetanovou směs, přidáme tymián, sůl, pepř a 3-5 minut za občasného míchání prohřejeme. Na talíři ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

TOPlist