Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí Stroganoff

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 červené cibule
  • 100 g nakládaných okurek
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 110 g zakysané smetany
  • tymián
  • sůl, mletý černý pepř
  • olej
  • najemno nasekaná hladkolistá petržel
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké měsíčky, nakládané okurky šikmo na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmícháme smetanu se zakysanou smetanou. Worcesterskou omáčku smícháme v hrnku se 3 lžícemi vody.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme dosklovata cibuli, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony a opět opečeme. Přidáme rajský protlak, stáhneme plamen a mícháme asi ½ minuty. Přidáme okurky a zamícháme. Vše opékáme rychle a zprudka.
  3. Podlijeme vínem a mícháme ½ minuty. Přilijeme worcesterskou omáčku a mícháme další ½ minuty. Zvýšíme plamen, přilijeme smetanovou směs, přidáme tymián, sůl, pepř a 3-5 minut za občasného míchání prohřejeme. Na talíři ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

TOPlist