Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Knedlíky s překvapením

Potřebné přísady:

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků )

  • 8 středně velkých brambor vařených ve slupce
  • 2 vejce
  • sůl
  • hrubá mouka
  • krupice
  • solamyl

"Překvapení"

  • uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám
  • cibule
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce" umletých brambor uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme sůl, mouku, krupici a solamyl a utvoříme těsto ( nesmí se lepit ). S bramborovým těstem se musí pracovat rychle, začne řídnout.
  2. Uzené maso nebo měkký salám umeleme v masovém mlýnku nebo ho rozsekáme na maličké kousíčky. Vložíme ho do orestované cibulky, přidáme pepř a krátce orestujeme.
  3. Z těsta odkrojíme kousek, vyválíme šišku, kterou rukama nebo válečkem " rozplácneme". Rozkrájíme tak, aby vznikly obdélníčky. Na každý kousek dáme masovou náplň a vytvoříme knedlík ( pozor, aby byl dobře zabalený ).
  4. Dáme vařit do vroucí osolené vody, a když knedlíky vyplavou na povrch , necháme je ještě tak 5 minut vařit, aby nebyly uvnitř syrové.
  5. Podáváme se zelím ( na ten recept nepíšu - každý ho dělá jinak ) a poléváme osmaženou cibulkou )
  6. MŇAM, MŇAM, MŇAM……….
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist