Hledat
Filters

Francouzský cibulový koláč

Potřebné přísady:
  • 30g mandlové mouky
  • 20g kokosové mouky
  • 15g psylia
  • 150ml vlažné vody
  • 5g olivového oleje
  • 250g cibule
  • 100g slaniny
  • 150g kysané smetany
  • 50g ghí nebo sádla
  • 1ks vejce
  • půl lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Smícháme mandlovou, kokosovou mouku, psylium a sůl v míse. V míše vyšleháme vejce se 150ml vlažné vody, nalijeme k suchým ingrediencím a vypracujeme hladké těsto. Na plech dáme pečícím papír a potřeme olivovým olejem. Těsto dáme na plech, ruce naolejujeme a vytvarujeme co nejtenčí placku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20-25 minutek.
  2. Na pánev dáme tuk a osmahneme na nudličky pokrájenou osolenou cibuli a slaninu. Cibule musí být krásně zlatavá.
  3. Po upečení potřeme placku zakysankou a posypeme opečenou cibulkou a slaninou. Můžeme přidat podle chuti sýr apod. Dáme do trouby a dopečeme 10 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

51
Zobrazit detail Grenadinmarsch - fleky s bramborama
Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

3.54
Zobrazit detail Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
TOPlist