Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Koblihy

Potřebné přísady:
  • 150 ml mléka
  • 250g hladká mouky
  • 100g polohrubá mouky
  • 2 vejce
  • 30g cukru
  • 6g droždí
  • vanilkový cukr
  • trocha rumu
  • 60g měkké másla
  • špetka soli
  • kůra z citronu
  • olej na smažení
  • cukr moučka na posyp
  • marmeláda, puding nebo nutela na náplň
Postup přípravy:
  1. Smíchám 50g hladké mouky s vlažným mlékem a důkladně promícháme. Nechme na teplém místě kynout 30 minut.
  2. Vyndáme máslo z lednice, abychom ho měli v pokojové teplotě. Vejce s cukrem a vanilkovym cukrem vyšleháme a přidáme hotový vykynutý omládek. V jiné míse smícháme mouky prosijeme a přidáme ostatní suroviny kromě másla. Máslo přidáváme po kouskách nakonec. Vypracujeme těsto ručně nebo v robotu a necháme 30 minut kynout. Po uplynutí času propracujeme rukama, dáme do mísy, přikryjeme fólií a dáme na noc do lednice.
  3. Druhý den těsto vyndáme a vypracujeme z něj malé koblížky po 60g. Necháme na pracovní desce nakynout. Trvá to jak kdy, mně to trvalo skoro dvě a půl hodiny. Záleží jaké máte doma teplo.
  4. Po vykynutí koblihy smažíme, asi 3 minuty každou. Pozor opravdu na mírném ohni, aby uvnitř byly hotové a zvenku nebyla kobliha černá. Na mé desce je smažím na stupeň 3. Musíte to vyzkoušet. Raději první smažte po jedné a uvidíte.
  5. Po usmažení je dejte na ubrousek a nechte vychladit. Po vychladnutí nařízněte nožem a cukrářským sáčkem naplňte zvolenou náplní.
  6. Nakonec koblížky pocukrujeme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

TOPlist