Pštrosí vejce
Potřebné přísady:
- netučné hovězí maso
- česnek
- vejce syrová
- vejce vařená na tvrdo
- voda
- sůl
- pepř
- polohrubá mouka
- mletý kmín
- majoránka
Postup přípravy:
- Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
- Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
- Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídlaAutor receptuKateřina F.
Mohlo by se Vám líbit