Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pštrosí vejce

Potřebné přísady:
  • netučné hovězí maso
  • česnek
  • vejce syrová
  • vejce vařená na tvrdo
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • polohrubá mouka
  • mletý kmín
  • majoránka
Postup přípravy:
  1. Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
  3. Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá pizza z jogurtového těsta

Rychlá pizza z jogurtového těsta

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Obrázek  Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

TOPlist