Hledat
Filters

Babiččiny španělské ptáčky

Potřebné přísady:

Na 4 porce potřebujeme :

  • hovězí roštěná kýta 4 velké plátky
  • sůl
  • pepř
  • pikantní nebo plnotučná hořčice
  • vejce 2 ks
  • anglická slanina 4 tenké plátky
  • kvalitní tenké párky 2 ks
  • kyselé okurky 2 ks
  • cibule 2 ks
  • čerstvá červená paprika 1 ks
  • sádlo na osmažení
  • sladká mletá paprika
  • potravinářská vázací nit

Dušená rýže:

  • surová rýže množství podle počtu osob
  • sádlo na osmažení
  • voda jednou tolik co rýže /když máme 1 hrnek surové rýže, dáme 2 hrnky vody/
  • sůl 1 čl
Postup přípravy:
  1. Vajíčka uvařit natvrdo a nakrájet na čtvrtiny. Červenou papriku nakrájet na pásky. Párky podle tloušťky podélně rozpůlit. Kyselé okurky taky podélně rozpůlit nebo rozčtvrtit. Hovězí plátky důkladně naklepat a z obou stran osolit a opepřit. Z jedné strany plátky potřít hořčicí a položit na ni plátek anglické slaniny. Zhruba doprostřed na sebe položit párek, vajíčko, papriku a okurku. Plátky masa pevně srolujeme. Roládky omotáme nití, aby se při dušení nerozpadly. Takto připravené závitky zprudka orestovat na sádle ze všech stran. Vyjmout z hrnce a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a zbytek nakrájené papriky. Pak ptáčky vrátíme do hrnce, zalejeme do 2/3 horkou vodou nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou a asi 1 - 1,5 hodiny dusíme doměkka.
  2. Ptáčky vyjmout a omáčku necháme ještě asi 10 minut vařit, aby se zredukovala. Podle chuti můžeme přidat mletou sladkou papriku, která omáčce dodá barvu. Omáčku můžeme i trošku zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Do omáčky můžeme nakrájet i zbytky surovin, které nám zbyly.
  3. Podáváme s dušenou rýží.
  4. Rýži orestujeme na sádle zhruba 30 sekund, zalejeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme bez odkrývání 45 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

33
Zobrazit detail Risotto Parmigiano - Italské rizoto
Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

53
Zobrazit detail Kuřecí čína s rýží třech barev
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

52
Zobrazit detail Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Zobrazit detail Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty
TOPlist