Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Koprová omáčka - super rychlá

Potřebné přísady:
  • 500g předního hovězího masa
  • 5dl hov.vývaru
  • 60g másla
  • 2 lžíce sekaného kopru-i mražený
  • 2,5dl kysané smetany
  • ocet nebo citron.šťáva
  • cukr
  • sůl
  • hladká mouka
Postup přípravy:
  1. Uvaříme maso-asi 2-2,5 hod. v zakrytém hrnci a vývar si necháme na omáčku.V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání necháme zpěnit až zbělá. Po částech vmícháme vývar osolíme, provaříme asi 20 min.Pak opatrně vmícháme smetanu, dochutíme solí, octem, cukrem.Na závěr vmícháme sekaný kopr a ihned odstavíme a už nevaříme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Rychlá pizza z jogurtového těsta

Rychlá pizza z jogurtového těsta

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

TOPlist