Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Potřebné přísady:
  • 350g mletého vepřového masa
  • 1 velká konzerva rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 1 balení těstovin
  • 2 mrkve čerstvé žampiony
  • 150g goudy
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme smažit. Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme, až se rozpadá na kousky.
  2. Přisypeme strouhanou mrkev, žampiony a trochu podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 15 minut.
  3. Směs osolíme, opepříme a nakonec přidáme bazalku. Těstoviny si uvaříme podle návodu. Goudu nastrouháme najemno. Masovou směs smícháme v zapékací míse s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapéct asi na 200st. 15min.
  4. Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, s čalamádou nebo kyselou okurkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

TOPlist