Hledat
Filters

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Potřebné přísady:
  • 350g mletého vepřového masa
  • 1 velká konzerva rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 1 balení těstovin
  • 2 mrkve čerstvé žampiony
  • 150g goudy
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme smažit. Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme, až se rozpadá na kousky.
  2. Přisypeme strouhanou mrkev, žampiony a trochu podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 15 minut.
  3. Směs osolíme, opepříme a nakonec přidáme bazalku. Těstoviny si uvaříme podle návodu. Goudu nastrouháme najemno. Masovou směs smícháme v zapékací míse s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapéct asi na 200st. 15min.
  4. Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, s čalamádou nebo kyselou okurkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

42
Zobrazit detail Hovězí guláš s houskovým knedlíkem
Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

52
Zobrazit detail Ovocné kynuté knedlíky by Romča
Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

51
Zobrazit detail Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Zobrazit detail Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty
TOPlist