Dýňové rizoto by Romča
Potřebné přísady:Na pečení:
- Polovinu dýně Hokkaidó
- Cibule
- Olej
- Oregáno
- Sůl - hrubozrnná
- Kousek másla
- Voda
Ostatní:
- 200g Kuřecí maso
- Cibule velká
- 2 stroužky česneku
- 2-3 lžičky podle chuti - Kurkuma
- Trochu soli
- 250ml Smetana
- Parmazán na posyp - nemusí být
- Rýže - nejlépe italskou na rizoto
Postup přípravy:
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáčku, osolíme, posypeme oregánem, přidáme pokrájenou cibuli, přelijeme olejem a promícháme. Přidáme pár kousku másla a maličko podlijeme vodou. Dáme péct do trouby Cca na 40min.
- Po upecení, když je dýně krásně měkká a ipečená vyndáme a přilijeme smetanu. Dáme do mixéru a mixujeme absolutně do hladka. Kdo chce použije tyčový mixer.
- Připravíme si kastrol, nakrájíme cibuli a česnek. Pokrájíme kuřecí maso na kostičky. Do kastrolu dáme olej, cibuli a česnek restujeme. Přidáme maso, lehce osolíme a za občasného míchání restujeme do zlatova. Přidáme kurkumua promícháme.
- Přidáme rozmixovanou směs s dýní a lehce povaříme. Dochutíme solí nebo domácí vegetou , pokud je třeba.
- Nakonec přidáme vařenou rýži a důkladně promícháme.
- Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
- Dobrou chuť
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit