Cannelloni krátce spaříme ve vroucí vodě a dáme je studené vody. Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájený česnek, přidáme nasekaný špenát, sůl, pepř a krátce orestujeme. Do mísy dáme špenát, přidáme ricottu, muškátový oříšek, žloutek a nakonec 1/3 parmazánu. Vymažeme si zapékací mísu. Cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí (já to plnila pomocí zdobícího sáčku) a skládáme je do zapékací mísy. Naplněné cannelloni zaliljeme bešamelem, posypeme zbylým parmazánem, přidáme kousky másla a pečeme při 200 stupních cca 20 minut.
Bešamel:
Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na rozehřátém másle půl minuty zpěnit. Přidáme pepř a promícháme. Přisypeme mouku a minutu mícháme. Přilijeme mléko a zamícháme. Přidáme sůl, bobkový list, muškátový oříšek a mléko přivedeme k varu. Stáhneme plamen na minimum a za stálého míchání vaříme 20 minut. Uvařený bešamel přecedíme přes jemné síto.