Cannelloni se špenátem a ricottou
Potřebné přísady:Suroviny:
- 1 balení cannelloni (250 g)
- 450 g listového špenátu
- 350 g ricotty
- 4-6 stroužků česneku
- 1 žloutek
- 120 g strouhaného parmazánu
- 250 g bešamelu
- 30 g másla
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo na vymazání zapékací mísy
Bešamel:
- 1 l plnotučného (případně polotučného)mléka
- 75 g másla
- 75 g hladké mouky
- 50 g cibule
- špetka bílého pepře
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 bobkový list
- cca 1 lžička soli
Postup přípravy:
- Cannelloni krátce spaříme ve vroucí vodě a dáme je studené vody. Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájený česnek, přidáme nasekaný špenát, sůl, pepř a krátce orestujeme. Do mísy dáme špenát, přidáme ricottu, muškátový oříšek, žloutek a nakonec 1/3 parmazánu. Vymažeme si zapékací mísu. Cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí (já to plnila pomocí zdobícího sáčku) a skládáme je do zapékací mísy. Naplněné cannelloni zaliljeme bešamelem, posypeme zbylým parmazánem, přidáme kousky másla a pečeme při 200 stupních cca 20 minut.
- Bešamel:
- Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na rozehřátém másle půl minuty zpěnit. Přidáme pepř a promícháme. Přisypeme mouku a minutu mícháme. Přilijeme mléko a zamícháme. Přidáme sůl, bobkový list, muškátový oříšek a mléko přivedeme k varu. Stáhneme plamen na minimum a za stálého míchání vaříme 20 minut. Uvařený bešamel přecedíme přes jemné síto.
- Zdroj viz odkaz
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit