Pražský flamendr (guláš)
Potřebné přísady:
- 600g vepřové plece
- 2 cibule
- lžíce mleté sladké papriky
- 70g rajského protlaku
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- velký brambor
- trochu oleje
- voda
- kostka masoxu
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
- Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.
- Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
Hlavní jídlaAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit