Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso )
  • kuřecí prsíčka
  • olej
  • tymián
  • sůl
  • podravka
  • bílé víno nebo šťáva z citrónu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1-2 pomazánková másla bez příchuti
  • Eidam nebo Parmezán na posypání
Postup přípravy:
  1. Těstoviny uvaříme doměkka.
  2. Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli "bublat". Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.
  3. Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.
  4. SKVĚLÉ, DOBROU CHUŤ !!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

TOPlist