Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso )
  • kuřecí prsíčka
  • olej
  • tymián
  • sůl
  • podravka
  • bílé víno nebo šťáva z citrónu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1-2 pomazánková másla bez příchuti
  • Eidam nebo Parmezán na posypání
Postup přípravy:
  1. Těstoviny uvaříme doměkka.
  2. Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli "bublat". Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.
  3. Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.
  4. SKVĚLÉ, DOBROU CHUŤ !!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

TOPlist