těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso )
kuřecí prsíčka
olej
tymián
sůl
podravka
bílé víno nebo šťáva z citrónu
8 stroužků česneku
2 smetany ke šlehání
1-2 pomazánková másla bez příchuti
Eidam nebo Parmezán na posypání
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme doměkka.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli "bublat". Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.
Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.