Chřest s holandskou omáčkou
Potřebné přísady:
- Holandská omáčka
- 3ks žloutek
- 2 polévkové lžíce vody
- polovina lžičky dijonské hořčice
- špetka soli
- pár kapek citronové šťávy
- Chřest zelený
- 200g másla
Postup přípravy:
- Máslo nakrájíme na centimetrové kostičky.
- Žloutky dáme do kovové misky, přidáme vodu, sůl a hořčici a dáme do vodní lázně. Šleháme a šleháme až máme krásně světlou vyšlehanou směs. Nesmí se vařit, jinak se vám srazí a musíte začít znovu.
- Teď když máme světlou našlehanou pěnu začneme přidávat po kostičkách máslo. Vždy dáme jednu a šleháme až bude úplně zašlehané a spojené s omáčkou, tak přidáme další a takhle pořád dokola. Nakonec zasleháme pár kapek citronu.
- Kdo chce může ještě dochutíme solí a také lze přidat trocha bílého pepře.
- Omáčka nesmí vychladnout, nechte plavat ve vodě kde jste šlehali až do podávání.
- Chřest
- Ukrojte spodek drevnatých konců a spojky můžete lehce loupat ale u zeleného chřestu to není třeba. Koupené bílý chřest.
- Vaříme v osolené vroucí vodě v uzavřeném kastrolu. 5-7 minut. Pozor vaříme na stojáka, aby nám špičky koukaly ven. Uvaří se v páře.
- My dnes měli ještě kuře a brambor a tak jsme to spojili.
- Dobrou chuť
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit