Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.
  2. Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.
  3. Podáváme s upečenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Kuřecí na jehle s okurkovým salátkem

Kuřecí na jehle s okurkovým salátkem

Obrázek Jahodové smoothie s pomerančovou šťávou

Jahodové smoothie s pomerančovou šťávou

TOPlist