Hledat
Filters

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.
  2. Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.
  3. Podáváme s upečenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Zobrazit detail Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem
Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Zobrazit detail Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Zobrazit detail Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

41
Zobrazit detail Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
TOPlist