Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Potřebné přísady:
  • 800 g pravé hovězí svíčkové
  • 50 g slaniny
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 velká mrkev, petržel a menší celer
  • 1 velká cibule
  • Máslo
  • Olej
  • Citron na kolečka
  • Šťava z citronu
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Smetana na vaření
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Cukr
Postup přípravy:
  1. Maso vcelku prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran zatáhneme. Maso změní barvu. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu. Osmahneme. Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 stupních asi 45 minut. Maso po vyjmutí necháme odpočinout. Ihned nekrájíme, pustilo by šťávu. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je jí málo, dolijeme vodou nebo vývarem. Zahustíme moukou a smetanou. Omáčku osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Zjemníme kouskem másla. Nakonec přecedíme.
  2. Podáváme s houskovými knedlíky, plátkem citronu, kopečkem šlehačky a brusinkami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

TOPlist