Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Potřebné přísady:
  • 800 g pravé hovězí svíčkové
  • 50 g slaniny
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 velká mrkev, petržel a menší celer
  • 1 velká cibule
  • Máslo
  • Olej
  • Citron na kolečka
  • Šťava z citronu
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Smetana na vaření
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Cukr
Postup přípravy:
  1. Maso vcelku prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran zatáhneme. Maso změní barvu. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu. Osmahneme. Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 stupních asi 45 minut. Maso po vyjmutí necháme odpočinout. Ihned nekrájíme, pustilo by šťávu. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je jí málo, dolijeme vodou nebo vývarem. Zahustíme moukou a smetanou. Omáčku osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Zjemníme kouskem másla. Nakonec přecedíme.
  2. Podáváme s houskovými knedlíky, plátkem citronu, kopečkem šlehačky a brusinkami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

TOPlist